Organisation


Styrelsen


Björn Bernhardson är verksamhetsledare och ordförande i föreningen och en av Äkta varas grundare. Vid sidan av det är han IT-konsult.
Björn BernhardsonUlrika Brydling vice ordförande, ledamot sedan 2015. Välkänd kock med ekoprofil. Drev jämtländsk krog med närproducerat långt innan begreppet var känt i storstan. Lagar mat och pratar råvaror i TV4:s Vardagspuls. Leder juryn för tävlingen Unga ekokockar.
Ulrika BrydlingEva Bernhardson kassör, är en av Äkta varas grundare och har ett förflutet som förskollärare och har studerat friskvård. Är också ekonom och har under många år arbetat på SAS. Ansvarar nu för ekonomi, medlemshantering och administration i föreningen.
Eva BernhardsonPaul Svensson är ledamot sedan 2014. Han är en välkänd kock, krögare, kokboksförfattare och TV-profil. Paul slåss för matlagning från grunden och ekologiska råvaror och låter sina gäster på Fotografiskas restaurang få ta del av samtliga rätters innehållsförteckningar. 
Paul SvenssonKarin Nordström ledamot sedan 2015. Listad som en av Sveriges supertalanger 2013. Affärsutvecklare med hållbart fokus genom egna företaget Hellolittlefuture. Har arbetat med utvecklingsprojekt i Tanzania och Kina. Lagar mat, kampsportar och gör egen cider.
Karin NordströmChristine "Titti" Pålsson är suppleant sedan 2015. Har arbetat nationellt och internationellt med strategisk marknadskommunikation, PR, och event samt införsäljning till svenska butikskedjor. Har läst »Hälsopolitik och hälsoekonomi« samt »Maten i samhällsdebatten« vid Uppsala universitet och jobbar nu med friskvård.
Titti PålssonCarl Wesslén är suppleant sedan 2016. Utbildad inom miljöområdet. Tre års arbetserfarenhet som livsmedelsinspektör »plus ett fanatiskt intresse för mat, hälsa och ingrediensförteckningar på de produkter jag köper«.


Carl Wesslén100x150
Kansliet


Ivar Nilsson är skribent och redaktör för äktavara.org samt jobbar med utredning och administration av livsmedelsmärkningen. Han är utbildad journalist och har bland annat jobbat på Aftonbladet, SVT/ABC och Norrtelje tidning.
Ivar NilssonBjörn Bernhardson (se ovan)
Björn BernhardsonEva Bernhardson (se ovan)
Eva BernhardsonAnnons:

Medlemmsannons_ny

Veckans snackis Den citronfria citronsyran